O nama - UNMKS

Violin Image
Udruženje nastavnika Muzičke kulture Srbije

UNMKS KAO KROVNO UDRUŽENJE NASTAVNIKA MUZIČKE KULTURE SRBIJE

Osnovali smo se 24. 08. 2017. u Beogradu, kao jedino, strukovno Udruženje

nastavnika muzičke kulture osnovnih i srednjih škola Srbije iz velike želje da pomognemo našoj deci, našoj budućnosti, da ih pravilno usmeravamo različitim muzičkim aktivnostima, a time da im omogućimo da se formiraju u zrele osobe, spremne da iskažu svoj stav i koji će da budu čvrsti stubovi naše zajednice.

Takođe, želimo da povratimo dostojanstvo našem prelepom predmetu, koji je u ova teška vremena izgubio status važnog školskog predmeta, naročito u aktivnostima horova i orestara.

Članovi i planovi Udruženja

Naši članovi su kolege iz cele Srbije, iz osnovnih, srednje stručnih škola, kao i gimnazija, a tendencija je da se uključe svi nastavnici muzičke kulture Srbije.

Do sada smo imali niz aktivnosti koje su vredne pomena, a za bližu i dalju budućnost imamo velikih planova.

Planirano da sarađujemo sa ostalim Udruženjima, Savezima i ostalim relevantnim organizacijama u zemlji i inostranstvu sa kojima imamo zajedničke teme. Takođe, planiramo da u kontinuitetu sarađujemo sa Ministarstvom
prosvete, ZUOV-om i ostalim državnim organima prosvete, tako što ćemo davati konkretne predloge za Nastavne planove i programe, učestvovati u izradi istih, kao i biti deo tribina i okruglih stolova kao aktivni učesnici.

Kao važne aktivnosti za dalji rad, planiramo organizaciju seminara, takmičenja, izdavanje udžbenika, priručnika i nastavnih sredstava … sto smo i predvideli Statutom udruženja.

800 dece za 800 godina
Osnivačka skupština UNMKS